ZO FRIS ALS EEN VISJE
FRUITS DE MER
HERUITGEVONDEN
LEKKERS UIT DE NOORDZEE
TIS WEEKEND

FRUITS DE MER -08/01/2021- VRIJDAGAVOND
Net zoals weléér de FRUITS DE MER avonden in Mokka Tielt, of kwam je ooit eens je voeten onder tafel schuiven in SPILLEBOS...
Op algemeen verzoek en Popup45 & Popup46 editie is hij er terug, maar.... herwerkt... culinair TOP en een uitdaging voor iedere visliefhebber!
Héérlijke verse Canadese kreeft, Noordzeekrab en garnalen van bij de buren, oesters van de Zuiderburen. Lekkers zout, zilt en vers gevist voor de Normandische kust!
NIEUW DIT JAAR IS DE VLEESKEUZE... meneer liever vlees..... mevrouw liever vis... het kan aan dezelfde tafel! We hebben een vleesalternatief!!
Starten doen we met...
- Huisgemaakte mini-garnaal kroketjes en zijn cocktail-dip
- Mosselkroketjes met een tartaar maison
Tussendoor verwennerij...
- 3 keer 2 vers geopende oesters...
- Normandisch
- Bretoens
- Zeeuws...
- plat of creuse.... nummer 3 of 4... het kan allemaal,
- grijze nog hand te pellen garnaaltjes,
- kreukeltjes om te prikken met de naald
- gamba voor de vlugge en handige vingers.
Mini-Bouillabaise....
- Halve Canadese kreeft
- King krab
- Jumbo mossels
- Sint-Jakobsvrucht
- Alaska krab
- Wulken & schelpjes
- Garnituur van broodkorstjes, rouille en kaaslolly
Trio de luxe...
- Langoustines
- Scampi
- Gamba
- Héérlijk gegratineerd met een kruidenboter en tuinkruiden
Signature... een gezond als een vis hoofdgerecht...
- Kabeljauw met witte wijnsaus, garnalen en bieslook met tomaat
- Lottewang met graanmosterd en gestoofde preistoemp
- Zalm op zijn vel, op de grill - Nantua saus
Zalig toetje...
- Sorbet van limoen met een scheut IJslandse Vodka 'Colonel-Style'
Bovenstaand menu aan € 47 per persoon.
Bovenstaand menu met een fles Champagne per koppel naar keuze of twee flessen wijn per koppel aan € 141 per koppel, maakt € 70.50 per persoon.
NIEUW DIT JAAR VOOR WIE GEEN VISLIEFHEBBER... laat ons weten bij de reservatie als je voor de vleeskeuze gaat... want ook dit is uitgesproken culinair verwennerij!
We starten dan met ...
- Mini kaaskroket met zijn cocktaildip
- Mini Belgasconnekroket met graanmosterd
Trio... in plaats van de oesters!
- Belgasconne gerookte & gerijpte ham van 22 maanden
- Belgasconne coppa
- Cinguale de smaakmaker van het Sint-Amandshof
Mini-Bouillabaise.... zal een hemels wintersoepje worden...
- Winters gegratineerd uiensoepje met zijn kaastoast
Gegratineerd...
- Mergpijpje van wit-blauw ras doorgezaagd gegratineerd in de oven
- geserveerd met krokante toast, peper & zout en smout met kaantjes.
Signature-meat...
- Varkenshaasje op de grill - peperroom
- Buikspek met graanmosterdsausje
- Spiesje van witte, bloed en grillpens Belgasconne met Choronsaus
- Tartiflette
Zalig toetje...
- Sorbet van limoen met een scheut IJslandse Vodka 'Colonel-Style'
Bovenstaand VLEESmenu aan € 47 per persoon.
Bovenstaand VLEESmenu met een fles Champagne per koppel naar keuze of twee flessen wijn per koppel aan € 141 per koppel, maakt € 70.50 per persoon.